sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

kesäkokki täällä moi.













Jäädytetty suklaakakku
Vaatimattomasti maailman paras suklaajuustokakku ja
 mahdollista tehdä pakkaaseen odottomaan vaikka viikko ennen tarjoilua.

Pohja: 
12 digestivekeksiä 
80-100g voita
Murskaa keksit pussissa. Sulata voi mikrossa.
 Sekoita keksit ja voi yhteen. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on vuorattu joko leivinpaparilla tai kelmulla.

Täyte: 
200 g taloussuklaata 200 g 
Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
 1,8 dl sokeria
 1 tl vanilliinisokeria 
2 kananmunaa = erota valkuaiset ja keltuaiset !!!
 2dl kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita juusto ja n. 1dl sokeria. Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (älä heitä valkuaisia pois, tarvitset niitä!!) 
Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.
Vatkaa kerma ja sekoita se suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi (HUOM! Kulhon pitää olla kuiva ja puhdas!!)
Lisää loput sokerit ja lisää seos juusto-suklaamassaan.

Kaada koko seos irtopohjavuokaan ja laita pakastimeen vähintään yhdeksi yöksi. Minulla ollut siis viikonkin verran kakku pakastimessa.
Ota vähän ennen tarjoilua esille (n.15min.) ja koristele pikaisesti. Itse laitan yleensä vadelmia, mansikoita, pensasmustikoita tms.

Kesäjuoma
Hanavettä / vichyä
mintun oksa
jäisiä mansikoita
jäitä

Raparperimehu
5dl Raparperia 
5dl vettä
nippu minttua
0,5dl sokeria
1kpl sitruunan mehu

Pese raparperi ja leikkaa kuorineen paloiksi.
Laita kattilaan raparperin palat, vesi, sokeri ja nippu mintun varsia.
Keitä n. 30 minuuttia.
Lisää sitruunamehu ja sekoita.
Siivilöi raparperimassa siivilällä ja pullota mehu.

Pavlova jätskillä
Marenki:
5 valkuaista
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl maissitärkkelys

Erottele valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.
Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. 
Lisää vaniljasokeri.
Sivele leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä.
Levitä marenki leivinpaperille. 

Meillä on kiertoilmauuni, joten laitan aina kaksi pellillistä marenkia samaan aikaan uuniin. 
Pavlovakakkuun tarvitsee kaksi isoa marenkipohjaa n.24cm.
Yksittäisen jälkiruoan pohja on n.10cm.
Marenki leviää uunissa pari senttiä.
Paistan 120c/ 1,5-2h.

Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Täyte:
jätskiä
marjoja
mintun lehtiä

Mansikkamehu
1l mansikoita
0,5 l vettä
1dl sokeria

Kiehauta vesi ja lisää  mansikat. 
 Kiehuttele viitisentoista minuttia.
 Siivilöi mansikat pois ja laita mehu takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
 Lisää sokeri sekoittaen ja sekoita kunnes sulaa kokonaan.
Pullota.
 Laimenna joko vedellä tai kivennäisvedellä.

27 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelle, ja kesä mielelle näitä katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kesänä sitten viimeistään kokkailemaan :)

      Poista
  2. Wau mitä kuvia, ja kiitos reseptistä, pitää kokeilla!
    Kuola valuu jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirka! Kiva, jos innostut kokeilemaan reseptejä :)

      Poista
  3. Hirmu herkullisen näköistä!!!! Mistä nuo ihanat raitakupposet? Onko niissä korvaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raitakipposet on Marimekolta eikä niissä ole korvaa. Ne on ihan mun lempparit ja kovassa käytössä :)

      Poista
  4. Mikä nautinto katsella kuviasi. Ihan huokaan ihastuksesta.

    VastaaPoista
  5. Voihan kuolaus. Ihan järkky himo tuli mansikoihin ja mustikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta. Sama fiilis tuli myös täällä, kun palasin tähän ppostaukseen :)

      Poista
  6. Upeat kuvat ja kiitos resepteistä :)

    VastaaPoista
  7. Maittavat kuvat. Maistuisi Minullekkin.:-)
    Mansikasta on moneen makunautintoon.

    VastaaPoista
  8. Nämä ovat ihania herkullisia ja melkein tunsin maun suussani.

    VastaaPoista
  9. Ihanat kesäherkut ja kivaa kun laitoit ohjeita mukaan!

    VastaaPoista
  10. Mitä kiusauksia.... apua! Tahtoo kans tuollasia!

    VastaaPoista
  11. On kyllä niin tuskaisaa kiertää katsomassa näitä haastekuvia, makeanhimo tulee yhtä pahemmaksi!
    Upeita kuvia.

    VastaaPoista