tiistai 23. heinäkuuta 2013

päiväkotiin..

Meidän arki tulee muuttumaan ensi kuussa.
Poika menee päiväkotiin. 
Tyttö jää kotihoitoon vielä vuodeksi, mutta suuria muutoksia ilmassa kuitenkin.

Listaan muutamia juttuja liittyen päiväkodin aloitukseen.
- Vaatteiden nimikointi. 
Liimattavat tarrat on superhelppoja (tarramonsteri, namebubbles)
-  Unilelu
- Sisätossut 
- Varavaatteet (sisä- ja ulkovaatteet)
- Valkokuva perheestä 
- Tyhjä kansio
- Ksylitolipastillit
- Tutit ja vaipat pienelle päiväkotilaiselle.

14 kommenttia:

 1. Hyvä K! Hyvää tekee :)) saa kamuja ja itsenäistyy. Ite töissä aina päivittelen miten huonosti varavaatteita vanhemmat tuo. Sisävaatteita siis. Ja ulkohanskoja pyydän aina kahdet. Sit viel luistimet ja sukset ja aurinkorasvat ja jumppavaatteet ja juomapullot ja lelu. Huh... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-pu-a!
   No, tolla mun listalla me päästään ainakin alkuun ;)

   Poista
 2. Huisia ja jännää! Iso muutos, mutta varmasti kiva sellainen kuitenkin.
  Hauska kuvakollaasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja,
   nimenomaan huisia ja jännää! :)

   Poista
 3. Jännään. Täällä samoja muutoksia edessä. Meillä molemmat pojat aloittaa päiväkodissa elokuussa. 3-vuotias on jo kysellyt kovin innostuneena, että "milloin mä äiti pääsen sinne päiväkotiin?". Kyllä tässä tippa tulee väkisillä linssiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet kasvaa, samalla kun äidit nuortuu ;)
   Tsemppiä myös teille arjen muuttumiseen <3

   Poista
 4. Onnea jatkoon!Itse en samanlaista ratkaisua tekisi, kun minusta isompi joutuisi päiväkotiin ja pienempi saisi olla kotona. Kyllä sinne päiväkotiin ehtii... Ja sieltä saa helposti tuotua kotiin kaikki virustaudit pienemmälle. Olen pitänyt päiväkotia lähinnä lasten työpaikkana,jossa ollaan niin vähän kuin mahdollista. Mutta nämä tosiaan vain omia mielipiteitäni:) En ole kotiäiti enkä sellaiseksi halua, mutta osa-aikatyöllä, miehen kanssa vuorottelemalla ja tilapäistä hoitoapua kotiin järjestämällä olemme onnistuneet pitämään lapsia (2) paljon kotona ja mahdollisimman vähän kodin ulkopuolisessa hoidossa. Meilläkin kuopus halusi kovasti päiväkotiin, mutta todellisuus osoittautui toisenlaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, päiväkoti on lapsen työpaikka.
   Ja kotihoitohan ei välttämättä tarkoita kotiäitiyttä tai koti-isyyttä :)
   Teillä on myös loistava tilanne päiväkodin ja kotona olon kanssa, sopivaa tasapainoa.
   Mukavaa jatkoa myös teille! :)

   Poista
 5. Minkä ikäinen poikasi on? Saako tässä udella syitä miksi menee hoitoon vaikka tyttö jää kotiin? Kaikella ystävyydellä, ilman sen kummempia taka-ajatuksia aihe vain kiinnostaa :) Ihanko vain virikkeitä saamaan? Eikö teillä ole pojalle ystäviä päivisin? Puistoissakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi.
   Poika on tosiaan 4,5 vuotta ja hoitoon menemisellä ei ole varsinaisesti mitään yhtä-ylitse- muiden-syytä. Monien ratkaisuiden summa, joita en erikseen avaa täällä blogissa.
   Ja kyllä, pojalla on ystäviä ihan tässä meidän pihapiirissäkin :)


   Poista
 6. Meillä taas on vaan ja ainoastaan hyviä kokemuksia päiväkodista. Poikien välissä, ennen kuin toinen syntyi, ehdin olla vuoden töissä. Esikoinen oli tuolloin 1 v ja 4kk ja hän suorastaan nautti sielä olostaan, kun oli niin paljon aktiviteettia ja muita lapsia. Kannustan siis kovasti! Hyvin siellä varmasti lähtee menemään. Älä mieti enää tässä vaiheessa liikoja<3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ane <3
   Varmasti sujuu hyvin. Käytiin aiemmin jo tutustumassa päiväkodissa ja vaikutti ihanalta paikalta, joten hyvillä mielin sinne poika viedään hoitoon.

   Poista
 7. Oi kiitos vinkkilistasta, tuo kuva perheestä onkin aika hyvä, sellainen pitääkin taiteilla vielä meidän pojalle päiväkotiin mukaan. :) Meillä alkaa päiväkoti ensi viikon lopulla ja innolla odotetaan. N höpöttelee päiväkodista innoissaan ja minäkin olen jo hyvillä mielin viemässä poikaa sinne, kun tuntuu reippaana olevan menossa:)

  VastaaPoista
 8. Kiva, että listasta oli hyötyä :)
  N onkin niin reipas, että varmasti pärjää hienosti! <3

  VastaaPoista