sunnuntai 27. tammikuuta 2013

homemade sushi.



1. Huuhdo "raaka"riisi juoksevan veden alla, kunnes vesi on täysin kirkasta.
2. Keitä riisi. 
3. Jäähdytä riisi.
4. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään (3rkl etikkaa, 2 rlk sokeria, 1tl suolaa)
5. Mausta riisi etikkaseoksella.
6. Suikaloi täytteet pitkittäin (graavilohi, kurkku, avokado, porkkana, paprika, surimipuikko, sieniä, tonnikala...)
7. Aseta merilevämatto bambumaton päälle.
8. Levitä riisi ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta.
9. Asettele täytteet riisin päälle.
10. Kääri bambumaton avulla tiukaksi rullaksi.
11. Kostuta veteen kastetulla sormella merilevämaton reunaa, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni.
12. Leikkaa rullat terävällä veitsellä (kostuta veitsi vedellä).

Nautiskele! :)

Sushisanasto:
Nigiri. Soikioksi puristetun riisin päällä yleensä kalaa, rapuja tai muita mereneläviä.

Makit. Nori-levään käärittyjä rullia.
Wasabi. Vihreää ja tulista merikrassin tai piparjuuresta valmistettua tahnaa. Sushin maustamiseen. 
Soijakastike. Tarkoituksena maustaa kalaa, niinpä nigirisushin päällinen kostutetaan soijakastikkeessa. Riisipuolta ei kasteta, sillä soijakastike irrottaa riisit toisistaan ja nigirisushi hajoaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti